Ambulante begeleiding

Het kan zo zijn dat de situatie erom vraagt om doordeweeks hulp thuis te krijgen. Bij Shilo bieden we daarom individuele begeleiding; begeleiding op maat voor jullie specifieke situatie. Samen kijken we waar de behoeftes liggen van ouders en kind. We zoeken samenwerking met eventuele overige hulpverleners in het gezin om de hulp op elkaar af te stemmen.

Naast ambulante begeleiding bieden we ook respijtzorg aan (Weekendopvang en Vakantieopvang). Bekijk de video voor een impressie van wat we doen bij Shilo.

Shilo Respijtzorg Weekendopvang BMX | Shilo
Video afspelen

Samenwerking Shilo en Groeihuis

Voor de ambulante begeleiding heeft Shilo een samenwerking met Groeihuis. Waar Shilo specialist is op gebied van respijtzorg, is Groeihuis dat van ambulante begeleiding. De oprichter van Groeihuis (Marieke Hesseling) heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van jongeren. Daarnaast is zij ook werkzaam voor Shilo en wekelijks aanwezig bij de weekendopvang. Een combinatie van respijtzorg en ambulante begeleiding is dan ook soepel gemaakt.

Deze samenwerking maakt dat we een totaalpakket aan  zorg kunnen aanbieden aan jeugdigen en hun gezin. Waar doordeweeks 1-op-1 aan gewerkt wordt bij de ambulante begeleiding, kan in de praktijk geoefend worden bij de respijtzorg.

Waar kunnen we bij helpen?

Bij Shilo hebben we ruime ervaring met kinderen en jongeren met autisme en gedragsproblematiek. Juist deze uitdagingen maken dat we snappen dat het best lastig kan zijn – voor zowel ouders als kind – om meer rust en stabiliteit te krijgen en te ontwikkelen. Daar kunnen wij bij helpen!

De invulling van de begeleiding is afhankelijk van jullie wensen en persoonlijke leerdoelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Voorkomen van een sociaal isolement
  • Activiteit ondernemen
  • Ondersteuning bij dagelijkse taken / handelingen
  • Zelfredzaamheid stimuleren
  • Begeleiding in dagelijkse planning
  • Aanbrengen van structuur
  • Bewustwording en verbetering van persoonlijke hygiëne
Ambulante Begeleiding Jeugd
Shilo Locatie Speeltoestel Respijtzorg Weekendopvang | Shilo

Maatwerk

We bieden maatwerk, aangezien geen enkele situatie en geen enkel gezin hetzelfde is. De begeleiding kan daarom thuis plaatsvinden, of juist buitenshuis om rust te creëren in de thuissituatie. Onze begeleiders hebben veel creatieve ideeën en weten leuke en leerzame activiteiten te organiseren om persoonlijke leerdoelen te behalen.

De individuele begeleiding wordt vaak in aanvulling gegeven op de respijtzorg in de vorm van weekendopvang en vakantieopvang die wij bieden. Individuele begeleiding kunnen we ook als los product aanbieden.
Wilt u meer informatie over de ambulante begeleiding? Klik hier om een vrijblijvend informatiegesprek aan te vragen.

WAAROM KIEZEN VOOR SHILO?​

"Goede zorg moet leuk zijn"

We willen dat de kinderen en jongeren die bij Shilo komen het leuk hebben. Want als ze het leuk hebben ontstaat er ruimte om te leren en te groeien in waar je goed in bent!

Wat ze over ons zeggen

Deelnemers waarderen Shilo met een 8,1
8.1/10
Ouders waarderen Shilo met een 8,8
8.8/10