Respijtzorg | Weekendopvang

Maandelijks organiseert Shilo meerdere weekendopvangen in Epe. Epe is centraal gelegen in Nederland op de Veluwe en valt onder Zorgregio Midden IJssel / Oost Veluwe. We bieden zowel Zorg in Natura (ZIN), als zorg via het Persoonsgebonden budget (Pgb). Zodoende komen er deelnemers uit heel Nederland naar Shilo toe voor één of meerdere weekendopvangen per maand. Daarnaast is de combinatie om weekendopvang in te zetten met vakantieopvang zeer aan te bevelen om de beste hulp voor uw kind mogelijk te maken. Lees op de pagina van vakantieopvang waarom dit zo is!
Ontdek waarom het voor uw kind ook fijn is om respijtzorg bij Shilo te ontvangen. Kijk hiernaast het filmpje om een indruk te krijgen van hoe het er bij Shilo aan toe gaat.

Shilo Respijtzorg Weekendopvang BMX | Shilo
Video afspelen
Shilo Locatie Speeltoestel Respijtzorg Weekendopvang | Shilo

Onze locatie | De Jagerstee

We werken samen met de Jagerstee: hét bospark van de Veluwe. Dit geeft ons veel voordelen en flexibiliteit. Alle faciliteiten van het park staan tot onze beschikking, zoals de mooie vernieuwde speeltuin met skelterbaan en het verwarmde zwembad. De locatie – middenin het bos – is perfect om zowel de rust op te zoeken, als avontuur te beleven. Een favoriete activiteit voor de kinderen is o.a lasergamen en ‘zwijntjes spotten’!

Hoe ziet een weekendopvang eruit?

Een weekend duurt van vrijdagavond 18.00 uur tot zondagmiddag 13.00 uur.

Op vrijdagmiddag vanaf 18.00 uur zijn de kinderen/jongeren welkom. Meestal worden zij gebracht door hun ouders. Door onze enthousiaste en ervaren begeleiders wordt de deelnemer opgevangen en vindt er overdracht plaats met ouder(s)/verzorgers.

Op de vrijdagavond maken we de bedden op en staat de avond in het thema van ontspanning en spel.

Op de zaterdag ondernemen we een activiteit met elkaar. Dit kan zijn; zwemmen, een bosspel, sporten, een pretpark bezoeken, etc. Ook maken we regelmatig gebruik van onze eigen professionele lasergameset.

Tijdens deze activiteiten worden de deelnemers op allerlei vlakken uitgedaagd.  Denk  aan  samenwerken,  grenzen  verleggen,  sociale

vaardigheden oefenen, omgaan met gezag, etc. We merken dat door leuke en uitdagende activiteiten te ondernemen, de deelnemers veel leren en over eigen grenzen heen durven te stappen. Dit kunnen ze vervolgens ook inzetten bij de uitdagingen waar ze in het ‘normale leven’ ook tegenaan lopen.

Op zaterdagmiddag/avond worden de deelnemers (afhankelijk van leeftijd en leerdoelen), doelbewust ingezet bij het bedenken, kopen en bereiden van de avondmaaltijd. In de avond is er voldoende tijd om te ontspannen.

Op de zondag ochtend ontbijten we rustig met elkaar, gaan we vaak nog knutselen, een boswandeling maken, of een andere activiteit ondernemen. Vervolgens ruimen we samen het huisje op en wordt alles ingepakt om naar huis te gaan. Om 13.00 uur wordt de deelnemer weer opgehaald door zijn of haar ouder/verzorger.

Kleinschalige groepen

We hebben ervaren dat kleine groepen, in familiesfeer, het beste werken. Op die manier krijgen de deelnemers meer rust, persoonlijke aandacht en ontstaat er ruimte en veiligheid om te leren en te groeien.

Bij de groepsindeling wordt rekening gehouden met kleinschalige groepen, passend bij leeftijd, ontwikkelingsfase en interesses van de deelnemer.

Door de flexibele mogelijkheden op onze locatie kunnen we altijd op korte termijn nieuwe groepen creëren, hierdoor hebben we minder lange wachtlijsten dan elders.

Shilo Respijtzorg Weekendopvang Kleinschalige groepen | Shilo

WAAROM KIEZEN VOOR SHILO?​

"Goede zorg moet leuk zijn"

We willen dat de kinderen en jongeren die bij Shilo komen het leuk hebben. Want als ze het leuk hebben ontstaat er ruimte om te leren en te groeien in waar je goed in bent!

Wat ze over ons zeggen

Deelnemers waarderen Shilo met een 8,1
8.1/10
Ouders waarderen Shilo met een 8,8
8.8/10