Shilo weekendopvang 10-12 maart 2023

Tijdens dit weekend stond de sneeuw centraal. Een lekker pak sneeuw is natuurlijk altijd leuk en zorgt ervoor dat we ons goed konden vermaken. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Vrijdag
Wat een verrassing afgelopen vrijdag, om te kunnen starten in de sneeuw! Vlak voor aankomst kregen we zelfs een berichtje of de slee ook mee mocht en deze hebben we goed gebruikt. Tussen 18u en 19u druppelde iedereen binnen, werden kamers gekozen, bedden opgemaakt en snel de handschoenen weer aangetrokken. Wat lag er een lekker laagje sneeuw! Er werden sneeuwballen gegooid en prachtige sneeuwpoppen gerold. We gingen op pad met de slee of we lagen in de sneeuw figuren te maken. Iedereen had plezier! Nadat Lisa (onze stagiaire) nog snel naar de supermarkt ging voor warme chocomel, gingen we na ongeveer een uurtje terug naar binnen om te genieten van de warmte. Bij Kelly is het huisje werd nog een film gekeken, bij Silvia werd weerwolven gespeeld. Een hele gezellige avond sloten we zo samen af!

Slee sneeuw | ShiloGenieten in de sneeuw!

Zaterdag
Zaterdagochtend was er een rustige start in beide groepen. Omdat we niet op pad zouden gaan, was er in beide groepen geen haast met ontbijten. In het huisje van Kelly werd vooral uitgeslapen, bij Silvia werden er voor het ontbijt wat spelletjes gespeeld of er werd gepuzzeld. Na een gezellig ontbijt, gingen we naar voren. Er lagen nog wat restjes sneeuw, maar omdat de zon heerlijk scheen, zagen we het spreekwoord ‘het verdwijnt als sneeuw voor de zon’ voor onze ogen gebeuren. We sprongen op de trampoline, kregen allemaal natte sokken en we bouwden met de overige sneeuw nog sneeuwpoppen. Rond de middag besloten we terug te gaan naar de huisjes om droge kleding aan te doen en onze lunch op te eten.

Springen | Shilo

Na de lunch werd het huisje van Silvia omgetoverd tot een ‘weerwolven-huisje’. Hier werd urenlang met elkaar gespeeld! De groep van Kelly ging ondertussen boodschappen doen, zij waren van plan een heerlijk driegangen-diner klaar te maken. De gangen waren verdeeld en iedereen moest voor de eigen boodschappen zorgen.
Toen iedereen weer terug was op het park, besloten we nog een rondje door het bos te lopen. Even een frisse neus halen en genieten van het zonnige weer! Tijdens de wandeling was er gezelligheid, werden er grapjes gemaakt, maar ook werden er goede gesprekken gevoerd. Leermomenten van de dag werden besproken. Het werkt fijn om dit juist tijdens een activiteit te doen!

Boswandeling | Shilo

Bij terugkomst in de huisjes werd er door de groep van Kelly lekker gekookt. Bij Silvia ging de airfryer aan en werd de patat gehaald. Na een lekkere maaltijd ploften we op de bank voor een film. Sommigen keken daarna nog Wie is de Mol, anderen speelden een spelletje of kletsten met elkaar. Hierna gingen we lekker slapen, na een leuke dag!

Puzzelen | Shilo

ZondagĀ 
Zondag werden er lekker pannenkoeken gebakken voor het ontbijt. Bij Kelly was de start ook gezellig, er werden grapjes gemaakt en heel hard gelachen!
We ruimden de huisjes op, hadden nog telefoontijd en zorgden met elkaar dat alle spullen mee gingen naar huis. Toen we bij de speeltuin waren werd hier nog even gespeeld, maar ook hier kwam al snel weer ‘weerwolven’ tevoorschijn. Midden in de ‘nacht’ werden we wakker gemaakt door de eerste ouders, die hun kinderen weer kwamen ophalen. We kijken terug op een gezellig weekend!

Skelter door de modder | Shilo

Lees meer

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 maart 2023

Ben je wel eens gaan glowgolven? Of heb je geen idee wat dat is? Op de zaterdag gingen we dat samen doen als groep. Benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees en kijk mee met het (foto)verslag van dit weekend.

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 maart 2023

Tijdens dit weekend stond voor een groot deel de sneeuw centraal. Een lekker pak sneeuw is natuurlijk altijd leuk en zorgt ervoor dat we ons goed konden vermaken. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 februari 2023

We hebben weer een topweekend gehad met z’n allen! We hoeven ons nooit te vervelen samen. We zijn onder andere wezen zwemmen. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 februari 2023

Veel gezelschapsspellen maar ook lekker even springen in het trampolinepark. Dat en nog veel meer hebben we dit weekend gedaan. Lees en kijk mee met dit (foto)verslag.