Shilo weekendopvang 17-19 februari 2023

We hebben weer een topweekend gehad met z’n allen! We hoeven ons nooit te vervelen samen. We zijn onder andere wezen zwemmen. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Vrijdag
Afgelopen vrijdag zijn we gestart met 2 huisjes. Ruben was aanwezig in het ene huisje, terwijl Astrid & Silvia in het andere huisje aanwezig waren. Al snel druppelden de deelnemers binnen en werd er lekker buiten gespeeld, wat gestoeid, Kubb gespeeld of in de huisjes spelletjes gedaan. Nadat iedereen zich had geïnstalleerd, bedden waren opgemaakt en huisjes waren ingericht, werd er gekookt! Astrid maakte met hulp van de deelnemers een lekkere maaltijd met nacho’s, terwijl Ruben ging voor de turkse pizza’s, die zelf belegd mochten worden. 
Na het eten gingen we naar de speeltuin, waar we wat spelletjes deden. Tijdens deze spellen waren er veel situaties waarin deelnemers oefenden met hun grenzen aangeven en deze ook respecteren van anderen. Wanneer geef je nou je grens aan en hoe ga je ermee om dat de ander dit doet? Hier voeren we aan de hand van de praktische situaties gesprekjes over met de deelnemers. Soms wordt er ook niet geluisterd naar grenzen of wordt er onbewust een verkeerde opmerking/beweging gemaakt. Dan volgt er een conflict, waarin vaak wat ruimte nodig is om weer rustig te worden. Daarna wordt de situatie besproken en opgelost. Daar leren we met z’n allen veel van!

Buiten bij huisje | ShiloTijdens een potje Kubb

Zaterdag
Zaterdagochtend zijn we rustig gestart. De deelnemers sliepen uit en we zaten allemaal rond half 10 aan het ontbijt. We voerden gesprekken met elkaar en er was een gezellige sfeer. Na de telefoontijd en klaarmaken van de tassen gingen we met elkaar op weg naar Deventer. We gingen zwemmen in de Scheg!
Rond 12 uur kwamen we daar aan en zochten we een plekje. Al snel was iedereen verdwenen, het zwembad in! Niemand mocht alleen op pad, maar in groepjes van 2 of 3 had iedereen plezier. Er werd gegleden van de glijbaan, genoten op de bubbelbank, even een frisse neus gehaald in het buitengedeelte en vooral ook heel veel samen gespeeld in het wedstrijdbad. Er werd gedoken en gezocht naar schatten op de bodem en iedereen moest oppassen als je langs het water liep, want je kon er zomaar in geduwd worden! We zagen dat iedereen een fijne dag had, de sfeer was ontspannen. Niet alle situaties waren makkelijk, maar het is mooi om te zien hoe de deelnemers ook samen tot oplossingen komen in deze situaties! 
2 deelnemers waagden zich nog aan een glijbaanrace, waarbij ze de tweede en derde prijs in de wacht sleepten. Goed bezig jongens!

Ruben zwemmen | Shilo

Nadat we uitgezwommen waren, gingen we douchen en ons omkleden. Silvia ging met 2 deelnemers boodschappen doen, terwijl de anderen naar het huisje reden om te douchen, huiswerk te maken of even een spelletje te doen.

Spelletje spelen 1 | Shilo

Bij terugkomst aten we lekkere patat met snacks en was het tijd voor telefoontijd.
We hielden verder een rustige avond na een dagje zwemmen, dus in het ene huisje werd Wie is de Mol gekeken, terwijl in het andere huisje een film werd gekeken. Daarna gingen we allemaal slapen, want we waren moe!

Zondag 
Zondagochtend sliepen we uit en was er rond 10 uur tijd voor een ontbijt. Er werden eitjes gebakken en iedereen genoot van de lekkere baksels. Na het opruimen van het huisje gingen we naar voren, waar we startten met een feestje, want deelnemer D. was jarig! We aten een lekkere slagroomtaart, we stelden een verjaardagsvraag aan hem en hij kreeg een leuk cadeau. Daarna vermaakten we ons een middag in de speeltuin. Ruben had allerlei leuke materialen meegenomen, dus er werd gebokst, zak gesprongen en allerlei andere spellen gespeeld. Ook speelden we nog even Jachtseizoen op het park. Het was een gezellige middag! Rond 16 uur werd iedereen opgehaald en sloten we het weekend af.

Minigames | ShiloKlaar voor de start…

Lees meer

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 maart 2023

Ben je wel eens gaan glowgolven? Of heb je geen idee wat dat is? Op de zaterdag gingen we dat samen doen als groep. Benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees en kijk mee met het (foto)verslag van dit weekend.

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 maart 2023

Tijdens dit weekend stond voor een groot deel de sneeuw centraal. Een lekker pak sneeuw is natuurlijk altijd leuk en zorgt ervoor dat we ons goed konden vermaken. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 februari 2023

We hebben weer een topweekend gehad met z’n allen! We hoeven ons nooit te vervelen samen. We zijn onder andere wezen zwemmen. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 februari 2023

Veel gezelschapsspellen maar ook lekker even springen in het trampolinepark. Dat en nog veel meer hebben we dit weekend gedaan. Lees en kijk mee met dit (foto)verslag.