Shilo weekendopvang 27-29 januari 2023

Benieuwd wat we dit weekend gedaan hebben? Lees en kijk mee met dit (foto)verslag.

Vrijdag
Dit weekend hadden we ons verdeeld over 2 huisjes, maar de start vrijdag was rustig doordat sommigen wat later of zelfs zaterdag kwamen. Er werd gestart met wat spelletjes en er werd buiten fanatiek gevoetbald. Rond 18 uur was het eten klaar en waren de meesten aangeschoven voor de maaltijd. We aten stamppot, die met veel liefde was klaargemaakt. 
Na de telefoontijd besluiten we lekker naar voren te gaan. Het is koud, maar wel droog weer! We kijken bij de nieuwe huisjes die gebouwd worden op de Jagerstee. Het lijkt iedereen wel wat om daar een keer te slapen als de huisjes klaar zijn. Daarna lopen we door naar de speeltuin. We spelen hier met elkaar verstoppertje en in het donker is dat altijd extra leuk. Nadat we zijn uitgespeeld gaan we terug naar de huisjes, waar we wat drinken en napraten over de dag. Er is veel gebeurd en het is goed om dat met elkaar door te nemen! Nadat iedereen wat moe wordt, worden de bedden opgezocht. 

Stamppot | Shilo
De stamppot was met veel liefde bereid 😉

Zaterdag
Zaterdagochtend sliepen we wat wat uit en maakten we het ontbijt klaar. De broodjes gingen in de oven en we konden lekker aanschuiven. Het was een gezellige maaltijd, waarin iedereen genoot van het eten en de gesprekjes. We maakten ook een lunchpakket klaar voor de middag.
Na de telefoontijd gingen we splitsen. De meesten gingen naar de speeltuin om daar nog even te spelen, terwijl de oudere jongens richting de Haelberg gingen voor een mooie wandeling. Iedereen had plezier en rond half 2 hadden we weer afgesproken bij de huisjes.

Haelberg | ShiloWat een uitzicht vanaf de uitkijktoren op de Haelberg!

Daar aangekomen sprongen we in de auto’s, op weg naar Zwolle. Hier gingen we in twee groepen aan de slag, Astrid en Silvia gingen glowgolfen met een aantal deelnemers, terwijl Ruben met de grote jongens ging poolen. Er was plezier en de meesten hadden het echt naar hun zin. Het glowgolfen vroeg van sommigen wat geduld, maar uiteindelijk kreeg iedereen het golfballetje goed in de holes. Na 15 holes was het spel voorbij en leverden we onze spullen weer in.
Bij het poolen werd in teams gestreden om de winst! Na het spel gingen we weer in de auto’s op weg naar Epe. 

Glowgolf | Shilo

Op de terugweg gaat Ruben met zijn groepje de boodschappen doen voor het avondeten. Astrid en Silvia rijden vast naar de Jagerstee, waar de eersten onder de douche springen en er verder wat tijd voor iedereen zelf is. Er wordt wat gekletst, buiten een balletje getrapt of een spelletje gedaan. Als iedereen lekker is gedoucht, wordt het avondeten klaargemaakt. Silvia rijdt langs Snekkie voor de patat en de oudere jongens maken een maaltijd met penne. Iedereen geniet van de maaltijd. Na het eten is het tijd voor feest, want Ruben was jarig! Het huisje wordt versierd, de taart wordt gesneden en als iedereen er klaar voor is, kan Ruben komen. We zingen voor hem, we stellen vragen over zijn verjaardag, hij pakt zijn cadeautje uit en we eten een lekker taartje! Als afsluiting van het feestje spelen we een woordspelletje, waarbij we een dier zeggen en de volgende met de laatste letter een nieuw dier moet noemen. Iedereen doet fanatiek mee en er komen veel dieren voorbij!
Daarna gaat Wie is de Mol aan, waar we met elkaar op zoek gaan naar de Mol. Iedereen leeft mee en geniet van de aflevering. Voor sommigen is het daarna tijd om te slapen, terwijl anderen nog even een potje sjoelen. 

Ruben jarig | ShiloGefeliciteerd Ruben!

Zondag 
Zondagochtend is er een rustige start in beide huisjes. Er wordt met elkaar ontbeten en er is tijd voor telefoontijd. Rond 11.15u gaan we met elkaar naar de speeltuin. Hier worden spelletjes gespeeld, gestept en gesprongen op het luchtkussen.

Buiten spellen spelen | Shilo

Ook werd er door een aantal deelnemers een klein rondje gelopen. Rond 13u worden een aantal deelnemers opgehaald en gaat de rest van de deelnemers terug naar de huisjes. Hier wordt er gesjoeld en door anderen wordt er tv gekeken. Rond 15.50u gaan we met elkaar naar voren, waar we afscheid nemen van elkaar. Tot de volgende keer!

Anne sjoelen | Shilo
Glowgolf 2 | Shilo
Poolen | Shilo
Ruben Sjoelen | Shilo

Lees meer

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 maart 2023

Ben je wel eens gaan glowgolven? Of heb je geen idee wat dat is? Op de zaterdag gingen we dat samen doen als groep. Benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees en kijk mee met het (foto)verslag van dit weekend.

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 maart 2023

Tijdens dit weekend stond voor een groot deel de sneeuw centraal. Een lekker pak sneeuw is natuurlijk altijd leuk en zorgt ervoor dat we ons goed konden vermaken. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 februari 2023

We hebben weer een topweekend gehad met z’n allen! We hoeven ons nooit te vervelen samen. We zijn onder andere wezen zwemmen. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 februari 2023

Veel gezelschapsspellen maar ook lekker even springen in het trampolinepark. Dat en nog veel meer hebben we dit weekend gedaan. Lees en kijk mee met dit (foto)verslag.