Shilo weekendopvang 20-22 januari

We mochten weer veel leuke en afwisselende dingen doen samen. Binnen, buiten en zelfs in een virtuele wereld. We hebben er weer van genoten! Lees en kijk mee met wat we dit weekend samen gedaan hebben.

Vrijdag
Dit weekend verbleven we in 1 huisje. Tussen half 4 en half 6 kwamen de meeste deelnemers aan op de Jagerstee. Astrid en Silvia waren als begeleiders aanwezig dit weekend.
We zijn vrijdag gestart met spelletjes en wat kletsen. Een deelnemer ging al snel aan de kook en draaide een heerlijke kip tandoori voor ons in elkaar. Met hulp van een andere deelnemer, die alle groenten sneed. De rest rende buiten of las een Duckie of tekende wat.

Vrijdagavond koken | ShiloMmmmm… dat ruikt heerlijk!

Na het eten was er armpje drukken en telefoontijd. Iedereen genoot even van wat tijd voor zichzelf. Na de telefoontijd gingen we met elkaar naar voren voor een spel verstoppertje. Er werden grenzen verlegd in de donkere speeltuin! Voor sommigen zijn zulke spellen het leukste wat er is, voor anderen is het een doel om mee te doen met de groepsactiviteiten. Zo staat iedereen er anders in. Maar we hadden veel plezier met elkaar! En omdat het wat had gesneeuwd, konden we ook lekker glijden en spelen. 
Na een fijne tijd in de speeltuin, gingen we terug naar het huisje, waar we met elkaar een spel speelden. We zaten gezellig bij elkaar en soms moest iemand een opdracht doen, de andere keer kwam er een vraag op tafel. Een leuke manier om de mening van iedereen te horen en om samen te lachen om de grappige opdrachten. Hierna gingen we lekker slapen!

Ravotten in de sneeuw | ShiloLekker ravotten in de sneeuw

Zaterdag
Zaterdagochtend sliepen we wat wat uit en maakten we het ontbijt klaar. Een deelnemer bakte en kookte de eitjes voor ons, er waren broodjes uit de oven en zo hadden we een luxe ontbijt! We kletsten met elkaar, hadden plezier en na het ontbijt was er telefoontijd. Hierna besloten we een boswandeling te maken en liepen we een stuk door de bossen. We leerden het fenomeen ‘ijshaar’ kennen, wat een deelnemer aan ons uitlegde. Tof om zo van elkaar te leren! 

f2806d39 2d9b 98a6 9d85 edf499598654 | Shilo
Na een rondje kwamen we terug op de Jagerstee, waar we meteen in de auto sprongen op weg naar Apeldoorn. Hier hadden we bij Zero55 een afspraak om de VR arena te doen en om te bowlen. In de VR arena speelde je een spel van 10 minuten met een team van 3 personen. Je probeerde voor jezelf en voor je team zoveel mogelijk punten te halen. Er werd gestreden tegen de vijand en er werden sneeuwballen gegooid in een ander spel. Nadat iedereen dit 10 minuten had gedaan, gingen we naar de bowlingbaan. Hier verdeelden we ons in 2 teams, waarbij we plezier hadden en allemaal punten scoorden. Er werd gezocht naar de beste gooi-techniek en er werd flink overleg gevoerd over de beste tactiek. Uiteindelijk had iedereen plezier en was het een gezellige middag!

VR bril | Shilo

Op de terugweg reden we richting Epe, waarbij Astrid met haar auto naar de supermarkt ging. Zij deden de boodschappen voor de avondmaaltijd. Silvia ging vast naar het huisje, waar de eerste kinderen gingen douchen. Er werden ingrediënten gekocht voor een heerlijke soep, die een deelnemer klaarmaakte voor ons. Er was keus tussen groentesoep en tomatensoep en er waren kippetjes uit de over. Smullen geblazen!
Na het eten keken we een film en zaten we klaar voor Wie is de Mol? Bijna iedereen keek dit ook thuis, dus er werd druk gespeculeerd over wie de mol was en hoeveel punten ze nog overhadden in de app. Spannend wie het gaat zijn! Hierna kletsten we nog wat en gingen we lekker slapen. 

Zondag 
Zondag was het een heerlijke rustige start van de dag. Omdat Astrid regelde dat we het huisje wat langer konden huren, hadden we alle tijd voor een rustige opstart. Silvia bakte pannenkoeken, er werd geschaakt, gelezen of heel lang uitgeslapen. Na een lekker ontbijtje gingen we opruimen en was het telefoontijd. Hierna was het feest, want we vierden de verjaardag van Astrid! We zongen voor haar, aten taart en gaven cadeautjes. Iemand had een cadeau uit de natuur en een ander gaf het cadeau van de hele groep. Astrid was er heel blij mee!

Cadeautje voor Astrid | Shilo
Na de verjaardag gingen we (na een intensief kussengevecht!) naar voren, waar we lekker in de speeltuin nog een verstopspel speelden en ons samen vermaakten op de kabelbaan of de glijbaan. We hadden plezier en leerden ook over hoe we met elkaar omgaan en hoe we grenzen van anderen kunnen accepteren. 
Toen was het tijd voor lunch, wat we in ons huisje konden doen. Met een eitje, wat overgebleven soep en wat broodjes was het een lekkere lunch! We keken een film, speelden een spelletje, deden kaarttrucs en ruimden het huisje op. Rond 16uur gingen we naar voren en daar werd iedereen opgehaald. Wat een gezellig weekend was het!

Spelletjes spelen | Shilo
Sneeuwballen | Shilo
Bowlen 1 | Shilo
Bowlen 2 | Shilo

Lees meer

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 maart 2023

Ben je wel eens gaan glowgolven? Of heb je geen idee wat dat is? Op de zaterdag gingen we dat samen doen als groep. Benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees en kijk mee met het (foto)verslag van dit weekend.

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 maart 2023

Tijdens dit weekend stond voor een groot deel de sneeuw centraal. Een lekker pak sneeuw is natuurlijk altijd leuk en zorgt ervoor dat we ons goed konden vermaken. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 februari 2023

We hebben weer een topweekend gehad met z’n allen! We hoeven ons nooit te vervelen samen. We zijn onder andere wezen zwemmen. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 februari 2023

Veel gezelschapsspellen maar ook lekker even springen in het trampolinepark. Dat en nog veel meer hebben we dit weekend gedaan. Lees en kijk mee met dit (foto)verslag.