Shilo weekendopvang 11-13 november 2022

Dit weekend was het prachtig weer. Ideaal om lekker naar het klimbos te gaan! Ook kwam de Sint ons nog wat brengen voor in de schoen. Lees en kijk mee naar wat we allemaal gedaan hebben dit weekend.

Klimbos3 | Shilo

Vrijdag
Afgelopen weekend draaiden we met 3 groepen. Kelly had een huisje met 4 meiden, Astrid een huisje met 4 jongens en Silvia een groep met jongens en meiden. Ook Mathijs sloot voor het eerst een weekend aan, hij heeft in alle groepen mee gekeken. 
Vrijdag begonnen we rustig, iedereen druppelde tussen 3 en 7 uur binnen. In de groep van Astrid werd veel buiten gespeeld, terwijl ze bij Silvia aan het knutselen waren. Kelly ging nog wat boodschappen doen en daarna werd in alle groepen gekookt. In alle groepen werd geholpen met deze activiteit, er werd gesneden en gekookt door de deelnemers. Nadat er in alle groepen was genoten van de maaltijd, was er telefoontijd en gingen we naar de speeltuin. Hier werd verstoppertje gespeeld en nog even alle energie eruit gegooid. In de tussentijd werden er ook gesprekken gevoerd, de één over zijn begeleidingsplan, de ander over een situatie die zich had voorgedaan. Zo wordt er tijdens het weekend ook veel geleerd met en van elkaar! 
Na het spelen in de speeltuin werd de eerste avond afgesloten met wat drinken, wat lekkers en gingen we slapen. 

Knutselen in huisje | Shilo

Zaterdag
Zaterdagochtend werd er rustig opgestart in alle huisjes, er werd ontbeten en lunchpakketjes gemaakt! Om kwart voor 11 zaten we in de auto, op weg naar Apeldoorn. We gingen klimmen in klimbos Veluwe. Iedereen had er zin in en ging met enthousiasme mee die kant op. Nadat we bij de kassa moesten meten en we ontdekten dat iedereen mee mocht op de hoge banen, was dat natuurlijk helemaal leuk.

Bij een activiteit als deze is het altijd mooi om te zien hoe deelnemers grenzen overwinnen en toch een stapje verder gaan dan ze van te voren hadden bedacht. De aanmoedigingen die aan elkaar worden gegeven, helpen daar goed bij. Dat maakt het groepsgevoel ook altijd groter! Nadat we samen de introductie hadden gehad, splitsten we op in groepen en gingen we in kleine groepjes door het park. Regelmatig klonk tussen de bomen een naam, als we weer bekenden zagen die op een andere route aan het klimmen waren! Het was echt een leuke dag!

Klimbos2 | Shilo

Na het klimmen verdeelden we de auto’s, Mathijs en Kelly gingen boodschappen doen, Astrid en Silvia reden naar de Jagerstee. Er werd lekker gedoucht en uitgerust van de drukke, intensieve dag. Bij Astrid in de groep werd er feest gevierd, want er was iemand jarig geweest! Er werd genoten van lekkere taart en er was voor alle kinderen een traktatie meegenomen. Superleuk! 
Nadat er was gekookt of eten was opgehaald, werd er in elke groep lekker gegeten, waarna we de dag afsloten met een film. Er werd gekeken naar Coco, Home Alone en Alvin & the chipmunks. Na de film was iedereen moe en gingen we lekker slapen. 

Jarige | Shilo

Zondag 
Zondag hadden we een rustige start in de groepen. Het leuke was, dat Sint in elke groep langs was geweest! Iedereen werd verrast met iets in zijn of haar schoen. Daarnaast werd er fanatiek Uno gespeeld, uitgeslapen of gepuzzeld in de verschillende groepen.

Na een lekker ontbijt, werden de huisjes opgeruimd en was er telefoontijd. Daarna gingen we met elkaar naar voren, waar we heerlijk speelden op het springkussen, voetbalden of met de skelter rondjes reden. Ook werd er gestreden om verschillende fases in het spel Phase10. Toen iedereen had geluncht werd er een spel Jachtseizoen gespeeld of werd er op creatieve wijze getekend. Rond 16 uur werd iedereen opgehaald en keken we terug op een gezellig weekend!

Springkussen Jagerstee | Shilo

 

Klimbos1 | Shilo
Buiten tekenen | Shilo
Schoen zetten | Shilo

Lees meer

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 maart 2023

Ben je wel eens gaan glowgolven? Of heb je geen idee wat dat is? Op de zaterdag gingen we dat samen doen als groep. Benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees en kijk mee met het (foto)verslag van dit weekend.

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 maart 2023

Tijdens dit weekend stond voor een groot deel de sneeuw centraal. Een lekker pak sneeuw is natuurlijk altijd leuk en zorgt ervoor dat we ons goed konden vermaken. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 februari 2023

We hebben weer een topweekend gehad met z’n allen! We hoeven ons nooit te vervelen samen. We zijn onder andere wezen zwemmen. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 februari 2023

Veel gezelschapsspellen maar ook lekker even springen in het trampolinepark. Dat en nog veel meer hebben we dit weekend gedaan. Lees en kijk mee met dit (foto)verslag.