Shilo weekendopvang 18-20 november 2022

Het was een echt mannenweekend. Met de oudste groep jongvolwassenen hebben we een hele relaxte, maar ook een heel leuk weekend beleefd. Kijk en lees mee met dit fotoverslag.

Aan tafel | Shilo

Vrijdag
We starten dit weekend rond half 6, als alle jongeren zijn gearriveerd. Nadat iedereen is geïnstalleerd, wordt er gekookt.
Rond half 7 schuiven we aan tafel voor een maaltijd met aardappeltjes, boontjes en (vegetarisch) vlees. De meesten hebben thuis al iets gegeten, maar iedereen eet lekker mee van deze maaltijd. We kletsen bij, want sommigen zijn al twee maanden niet bij Shilo geweest.

Na de maaltijd is het tijd voor bedden opmaken, telefoontijd en wordt er overleg gevoerd over de rest van de avond. Eén deelnemer wil heel graag een film kijken, terwijl de rest het liefst een spel speelt. We besluiten het allebei te doen, er wordt ‘James Parasijt’ gekeken en de rest speelt Risk. Er wordt met een schuin oog met de film mee gekeken, terwijl ondertussen de strijd wordt gevoerd om verschillende continenten. Als de film is afgelopen gaat een deelnemer al lekker slapen, terwijl de rest de laatste gevechten voert voor de winst. Vrij plotseling is het spel over en hebben we een winnaar, goed gespeeld! Daarna gaat iedereen lekker slapen. 

Risk | Shilo

Zaterdag
Zaterdagochtend krijgt begeleider Silvia toestemming om eitjes te bakken en te koken, terwijl de rest wakker wordt of lekker kletst op de bank. De keuken is helemaal opgeruimd, want een deelnemer was al vroeg wakker en fanatiek aan de slag gegaan om alles op te ruimen. Rond 10 uur schoof begeleider Kelly aan, waarna we gingen starten met het gezamenlijke ontbijt. 
Het was zulk mooi weer, dat we na de maaltijd besloten het bos in te gaan. We liepen een lekker stuk door de kou, maar met de mooie herfstkleuren. Dat was gezellig!
Na de wandeling dronken we warme chocomel en ging Silvia naar huis. De rest ging in de auto, op weg naar Apeldoorn!

Aangekomen bij Zero55 werd er gestart met een potje bowlen. Iedereen had het naar zijn zin en moedigde elkaar aan. Er werd ontdekt dat de één wel heel goed kan bowlen en dat de ander zoveel geluk heeft, dat hij vanaf beurt 1 al 80 punten heeft. Maar ook de rest heeft lekker de bowlingballen gegooid! Na een uurtje bowlen was het tijd voor lunch, waarna we doorgingen met darten. Iedereen was heel goed bezig en er was veel plezier! De tijd vloog voorbij!

Bowlen | Shilo

Na het bowlen en darten gingen we op weg naar de supermarkt. We hadden een fantastische samenwerking, waardoor we binnen 15 minuten allemaal weer buiten stonden. Nadat we terug waren gereden naar de Jagerstee, gingen Kelly samen met een deelnemer koken. De rest ging de tafel dekken en sneed de groenten. Er werden heerlijke Mexicaanse wraps gemaakt. Iedereen heeft lekker gegeten. Na het eten werd een van de deelnemers naar de bus gebracht en lag de avond open voor ons. Het plan was om Ticket to Ride te spelen, maar eigenlijk was iedereen best moe. Daarom werd gekozen voor de tv, met Code van Coppens en the Masked Singer. Tussendoor ging iedereen even douchen en aan het eind van de avond ging iedereen lekker slapen. 

Zondag 
Zondagochtend liep alles ook weer heel soepel! De één zorgde voor de eitjes, de ander dekte de tafel en de laatste was aan het stofzuigen. Na het eten werd alles ingepakt en opgeruimd en kon het huisje al snel worden afgesloten. Daarna zijn we lekker in het restaurant gaan zitten om wat warms te drinken, het was veel te koud voor een boswandeling. We hebben spelletjes gespeeld en daarna namen we afscheid van elkaar. Het was een relaxed, gezellig weekend!

Restaurant Jagerstee | Shilo

 

Boswandeling | Shilo
180 | Shilo
Dart worp | Shilo
Bakken en braden | Shilo

Lees meer

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 maart 2023

Ben je wel eens gaan glowgolven? Of heb je geen idee wat dat is? Op de zaterdag gingen we dat samen doen als groep. Benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees en kijk mee met het (foto)verslag van dit weekend.

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 maart 2023

Tijdens dit weekend stond voor een groot deel de sneeuw centraal. Een lekker pak sneeuw is natuurlijk altijd leuk en zorgt ervoor dat we ons goed konden vermaken. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 februari 2023

We hebben weer een topweekend gehad met z’n allen! We hoeven ons nooit te vervelen samen. We zijn onder andere wezen zwemmen. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 februari 2023

Veel gezelschapsspellen maar ook lekker even springen in het trampolinepark. Dat en nog veel meer hebben we dit weekend gedaan. Lees en kijk mee met dit (foto)verslag.