Shilo weekendopvang 13-15 januari

Dit was een bijzonder nat weekend te noemen! Heel letterlijk, want buiten dat het veel regende, zijn we ook naar het zwembad geweest. Lees en kijk mee met dit verslag wat we gedaan hebben.

Vrijdag
Afgelopen vrijdag startte het eerste Shilo weekend van 2023! We startten met twee groepen, Kelly en Silvia waren de begeleiders die aanwezig waren. De start was gezellig en er werden spelletjes gespeeld, wat gekletst en de bedden werden opgemaakt + tassen uitgepakt. Al snel begon in beide huisjes het koken. Eén iemand maakte de maaltijd in het ene huisje, terwijl de andere groep samen kookte in het andere huisje. Rond 17.30u schoof Marieke aan voor haar laatste vrijdagavond bij Shilo. We namen afscheid van haar met een mooie kaart, waar onze namen op stonden. 
Na het eten en de telefoontijd, besloten we met een groep nog naar voren te gaan. We speelden een potje verstoppertje, maar het begon al snel zo hard te regenen, dat we lekker weer terug gingen. Kelly ging ondertussen met haar groep nog even de laatste deelnemer ophalen bij de bushalte. Met een tussenstop bij de McDonalds was hun avondje helemaal geslaagd! Nadat de avond in beide huisjes werd afgesloten met een film, ging iedereen lekker slapen. 

McDonalds | ShiloEen bezoekje aan de Mac doet het altijd goed

Zaterdag
Zaterdagochtend werden we wakker met regen en dat is de hele dag zo gebleven. Gelukkig hadden we er niet veel last van, want wij hadden een dagje zwemmen op de planning staan! Om 10.15u liep Silvia met haar groep naar voren om Ailina op te wachten. Zij is een vrijwilliger en ging een dagje met ons mee zwemmen. Rond half 11 reden we op weg naar Deventer, waar het gelukkig nog niet zo druk was. We besloten lekker te gaan zwemmen en te genieten van de glijbanen. Als we gaan zwemmen, hebben we de afspraak dat je nooit alleen mag gaan. Je gaat altijd samen met iemand. Maar omdat de groep vrij groot was, stond de eerste alweer in de rij voor de glijbaan, terwijl de laatste net uit de glijbaan kwam! We besloten daarom om iedereen een vast maatje te geven, die je altijd in de gaten houdt. Dit werkte beter. Iedereen wist precies bij wie hij hoorde en ging daarmee het zwembad door. Er werd genoten van de glijbanen, de stroomversnelling, bubbelbaden of het duiken in het wedstrijdbad. Iedereen had een heerlijke dag!

Zwembad Nunspeet | Shilo

Rond half 4 besloten we te gaan douchen, om te kleden en naar de auto te gaan. Kelly ging met haar groep boodschappen doen en Silvia ging met haar groep naar het huisje om te douchen en wat spelletjes te spelen. Nadat iedereen schoon was, vierden we de verjaardag van een van de deelnemers. Ze had gekozen om pizza te eten, dus onder het genot van Ice Age 2, aten we pizza. Na de film was het tijd om te zingen en een cadeautje uit te pakken. We aten appeltaart en daarna werd er fanatiek Uno gespeeld. Sommigen keken nog Wie is de Mol. 
In het huisje van Kelly werd er genoten van een andijviestamppot, waarna er werd opgeruimd en er in het huisje een film aan ging. Aan het eind van de avond ging iedereen lekker slapen.

Cadeautje uitpakken | ShiloHet leukste gedeelte van jarig zijn!

Zondag 
Zondag was het een natte start van de dag en daarom besloten we een huisje tot het eind van de middag te huren. Kelly ruimde met haar groep hun huisje op, terwijl bij Silvia ook goed werd opgeruimd en er kwartet en uno werd gespeeld. Om 12 uur voegden we samen en was er telefoontijd. Rond half 1 liepen we naar het bos, voor een fotospel. Er waren groepjes van 2 personen en er moesten foto’s worden gemaakt van allerlei attributen in het bos. Iedereen ging fanatiek op zoek naar de mogelijkheden! Leuk om te zien hoe fanatiek ze waren.

Bosspel | ShiloHet fotospel in het bos

Bij terugkomst hadden we met elkaar een gesprek over wat belangrijker is voor jou: eerlijk spelen of winnen. De meningen waren hier flink over verdeeld. Sommigen vonden eerlijk spelen heel belangrijk, terwijl anderen winnen belangrijk vonden en het ze niet veel uitmaakte of dat met vals spelen was of niet. Één deelnemer maakte de opmerking dat winnen toch niet zo leuk was, als het met vals spelen gebeurde en daar sloten we ons gesprek mee af. We spreken met elkaar af dat we bij Shilo eerlijk spelen, want dan is de ander ook te vertrouwen.
Aan het eind van de middag gingen we in de stromende regen naar voren, om afscheid te nemen van elkaar. We kijken terug op een gezellig en (door de regen + zwembad) nat weekend!

Film kijken | Shilo
Ravotten | Shilo
Wandelen | Shilo
Fotospel | Shilo

Lees meer

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 maart 2023

Ben je wel eens gaan glowgolven? Of heb je geen idee wat dat is? Op de zaterdag gingen we dat samen doen als groep. Benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees en kijk mee met het (foto)verslag van dit weekend.

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 maart 2023

Tijdens dit weekend stond voor een groot deel de sneeuw centraal. Een lekker pak sneeuw is natuurlijk altijd leuk en zorgt ervoor dat we ons goed konden vermaken. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 februari 2023

We hebben weer een topweekend gehad met z’n allen! We hoeven ons nooit te vervelen samen. We zijn onder andere wezen zwemmen. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 februari 2023

Veel gezelschapsspellen maar ook lekker even springen in het trampolinepark. Dat en nog veel meer hebben we dit weekend gedaan. Lees en kijk mee met dit (foto)verslag.