Shilo weekendopvang 17-19 juni 2022

Wat een heerlijk weer hebben we gehad! Dit was de uitgelezen kans om lekker af te kunnen koelen in de Zandenplas. Lees en kijk mee met wat we verder gedaan hebben dit weekend.

 

speeltuinschommel1 | Shilo


Vrijdag

Het vorige weekend dat we met deze groep waren, heeft het veel geregend, maar gelukkig was het deze vrijdag heel ander weer: wat een warmte toen iedereen kwam! Al snel kwamen de emmers en waterpistolen uit de kast en werd er een watergevecht georganiseerd. Tussen 15u en 18u liep iedereen binnen en zocht zijn kamer uit. Bedden werden opgemaakt, spullen in de kasten gelegd en daarna was er tijd voor wat spelletjes of knutselen. Rond 18uur aten we een heerlijke maaltijd die Astrid had klaar gemaakt. Soep, broodjes, kippenvleugels en een ijsje als toetje. Iedereen genoot van het eten. 
Er waren een aantal nieuwe kinderen, dus er was ook tijd voor kennismaking.

Na het eten was het tijd om naar de speeltuin te gaan! Hier werd gevoetbald, geschommeld, getekend en er werden begeleidingsplannen geëvalueerd met de begeleiding. Hiervoor waren Jeroen en Marieke deze avond ook aangeschoven. Nadat we allemaal terug waren bij de huisjes, werden er nog spelletjes gespeeld en rond 10 uur lag iedereen in bed. 

Zaterdag
Zaterdagochtend werd er rond half 10 ontbeten in beide groepen. Door het heerlijke weer kon dit gewoon buiten! We aten met elkaar en er werden lunchpakketjes gemaakt.  Nadat iedereen genoeg eten en drinken in de tas had gestopt en was ingesmeerd, gingen we naar de auto’s. We gingen op weg naar de Zandenplas in Nunspeet, waar we de rest van de dag zouden zijn.. 

Toen we daar waren, vonden we al snel een plek onder de bomen, vlakbij het water. Handdoekjes werden neergelegd en er werden sprintjes getrokken naar het water! Gelukkig was er bij de Zandenplas een pomp en konden we daar onze opblaasbanden en bedjes oppompen. Wat een plezier hadden we met elkaar. We genoten van het mooie weer, het water, de gezelligheid en de schaduw. Hier werden ook spelletjes gespeeld en werd er soms uitgerust van het spelen in het water. 

zandenplasmeiden | Shilo

Wat later op de middag schoof ook de familie Kiss aan bij de Zandenplas. Gyury had boodschappen gedaan en regelde voor ons een lekkere barbecue. We aten hamburgers, kippetjes, stokbrood en er was voldoende drinken voor iedereen. Doordat het wat rustiger werd bij de Zandenplas en het qua temperatuur ook iets afkoelde, was het een hele fijne afsluiting van de dag!

zandenplasbbq | ShiloEen spontane BBQ op het strandje

Hierna gingen we alles inpakken en op weg naar Epe. De groep van Silvia deed nog even de boodschappen bij de AH, terwijl de anderen vast naar de Jagerstee gingen om te douchen. Nadat iedereen weer schoon was, moest er her en der wat aftersun worden gesmeerd. Hierna waren we allemaal moe en gingen we slapen. 

Zondag 
Zondagochtend begonnen we rond 10 uur en hadden we een gezellig ontbijt. Na het ontbijt ruimden we de huisjes op en gingen we op weg naar voren. Hier sloot een deelnemer voor de allerlaatste keer aan om afscheid te nemen van Shilo! We hadden een leuk cadeautje en kletsten nog even met elkaar.

afscheidnemenn | ShiloBij afscheid nemen horen cadeautjes!

We maakten ons daarna klaar voor archery tag, boogschieten met zachte pijlen. Eerst gingen we oefenen in het zand, bij de speeltuin. Toen iedereen een paar keer geschoten had, gingen we op weg naar het theater dat achter het zwembad ligt, om hier te oefenen met mikken. Er stonden verschillende flesjes en deze mochten worden omgeschoten door de deelnemers. Het leukste onderdeel kwam daarna; we gingen namelijk schieten op ‘konijntjes’, die gespeeld werden door deelnemers en begeleiders. Iedereen leefde hiervan op en deed lekker fanatiek mee.
Aan het eind van de middag gingen we terug naar de speeltuin om afscheid te nemen van de deelnemers. Wat kijken we terug op een gezellig weekend! 

archery2 | Shilo

Lees meer

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 maart 2023

Ben je wel eens gaan glowgolven? Of heb je geen idee wat dat is? Op de zaterdag gingen we dat samen doen als groep. Benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees en kijk mee met het (foto)verslag van dit weekend.

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 maart 2023

Tijdens dit weekend stond voor een groot deel de sneeuw centraal. Een lekker pak sneeuw is natuurlijk altijd leuk en zorgt ervoor dat we ons goed konden vermaken. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 februari 2023

We hebben weer een topweekend gehad met z’n allen! We hoeven ons nooit te vervelen samen. We zijn onder andere wezen zwemmen. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 februari 2023

Veel gezelschapsspellen maar ook lekker even springen in het trampolinepark. Dat en nog veel meer hebben we dit weekend gedaan. Lees en kijk mee met dit (foto)verslag.