Shilo weekendopvang 20-22 mei 2022

Wat een leuk weekend hebben we gehad samen! We zijn wezen zwemmen, klimmen, hebben verjaardagen gevierd, maar vooral genoten met elkaar. Oh ja, en begeleider Ruben is flink toegetakeld… Lees het (foto)verslag om mee te kijken!

 

Trampoline | Shilo


Vrijdag

Met bakken kwam het uit de hemel, toen de meeste deelnemers vrijdag arriveerden! Midden in een hoosbui kwamen de eersten aan op de Jagerstee. We draaiden dit weekend in twee groepen, waarbij Gyury en Ruben de jongensgroep begeleiden en Silvia de meidengroep. 

Bij aankomst nam iedereen even tijd wat voor zichzelf te doen, te knutselen, spelletjes te spelen en bedden op te maken. Rond 18 uur gingen we eten; er stond macaroni op het menu. Na het eten gingen beide groepen naar voren. We speelden in de speeltuin en deden verstoppertje. In deze tijd arriveerde de laatste deelnemer van dit weekend en waren we compleet!
Bij terugkomst in de huisjes werd er lekker wat gedronken, gingen de eersten al naar bed en speelden we spelletjes. Rond half 11 lag iedereen in bed en gingen we slapen. 

Zaterdag
Zaterdagochtend sliepen de meesten lekker uit en ontbeten we rond een uur of 10. We genoten van warme broodjes en gezelligheid aan tafel. Beide groepen maakten ook lunchpakketjes, want we gingen om 11 uur op weg in de auto! We reden naar Ermelo, waar we voor het eerst naar het klimbos daar gingen! 
We kwamen aan in het bos, kregen duidelijke uitleg en al snel waren we met z’n allen op de eerste baan te vinden. Iedereen had hier plezier en kon zo oefenen met het klimmen en de werking van de gordels. 

Hulp in klimbos | Shilo

Hierna verspreiden we ons in groepjes en werd er per groepje een route gekozen. Er was keuze uit 8 routes, die ook steeds moeilijker werden. Het was mooi om te zien hoe iedereen aan het leren was in deze uitdagende setting! De één leerde grenzen verleggen, de ander oefende in het helpen van elkaar en er werd ook echt uithoudingsvermogen getraind. Aan het eind van de middag waagden twee jongens zich nog met Gyury en Ruben aan de allerhoogste baan, die écht pittig was. De rest zat ondertussen alweer bij de picknicktafels en wachtte daar of speelde een spelletje.

Roetsen | Shilo

Zaterdagavond
Na de activiteit gingen beide groepen boodschappen doen. Afzonderlijk van elkaar was dezelfde maaltijd gekozen, dus iedereen at zaterdagavond wraps! Er werd goed geholpen met het snijden van de groentes, dekken van de tafels en zo stond er een heerlijke maaltijd op tafel.

Eten snijden | Shilo

In de groep van Silvia was er eerst telefoontijd. Er werd gedanst op tiktok met een deel van de groep en de rest vermaakte zichzelf met de eigen telefoon. Ook werd die avond feest gevierd, want we vierden de verjaardag van twee deelnemers. We zongen met elkaar, aten taart en hadden cadeautjes gekocht. Daarna ging de film aan, Dik Trom werd uitgekozen. We genoten van een gezellige avond!

Verjaardagstaart | ShiloLekker hoor, die verjaardagstaart!

Bij Ruben en Gyury in de groep was het tijd voor een heuse stoeipartij. De jongens namen het tegen elkaar op en het was een echte strijd onderling! De sfeer was goed en de gezelligheid zat er echt goed in! Check de foto hieronder om te zien wie er als winnaars uit de bus kwamen. Na het stoeien werd er nog kort een film aangezet en gingen de jongens rond 22 uur slapen. Wat een topavond!

Stoeipartij | ShiloRuben flink toegetakeld tijdens het stoeien

Zondag 
Zondagochtend gingen we lekker ontbijten met elkaar, bij Silvia was een poging gedaan om pannenkoeken te bakken, maar deze was niet helemaal geslaagd. Gelukkig had iedereen die wilde wel een halve pannenkoek, de rest at lekker broodjes. Ook in de andere groep werd genoten van het ontbijt en werden er weer lunchpakketjes gemaakt. We gingen weer op pad, rond half 12 zaten we in de auto’s richting Bosbad Putten. Voor deze middag schoof nog iemand bij ons aan, die een middag mee kwam kijken bij Shilo. 
In het Bosbad hadden we plezier met elkaar! We gleden van de glijbanen, gingen door de stroomversnelling, van de wildwaterbaan en sprongen van de duikplanken. Na een middag plezier reden we terug naar Epe, waar we precies om 16 uur weer arriveerden. Leuk om de ouders daar te ontmoeten en nog even het weekend na te bespreken. Wij kijken terug op een heel fijn weekend!

Zwembad wildwaterbaan | Shilo

Lees meer

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 maart 2023

Ben je wel eens gaan glowgolven? Of heb je geen idee wat dat is? Op de zaterdag gingen we dat samen doen als groep. Benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees en kijk mee met het (foto)verslag van dit weekend.

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 maart 2023

Tijdens dit weekend stond voor een groot deel de sneeuw centraal. Een lekker pak sneeuw is natuurlijk altijd leuk en zorgt ervoor dat we ons goed konden vermaken. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 februari 2023

We hebben weer een topweekend gehad met z’n allen! We hoeven ons nooit te vervelen samen. We zijn onder andere wezen zwemmen. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 februari 2023

Veel gezelschapsspellen maar ook lekker even springen in het trampolinepark. Dat en nog veel meer hebben we dit weekend gedaan. Lees en kijk mee met dit (foto)verslag.