Shilo weekendopvang 2-4 december 2022

Het was één en al feest deze weekendopvang! Niet alleen was er iemand jarig, maar ook stond het weekend in het teken van Sinterklaas. Lees en kijk mee met dit verslag!

Verjaardag Marieke | ShiloDe verjaardag van Marieke wordt natuurlijk ook gevierd

Vrijdag
Vrijdag startte ons weekend rustig op in de twee huisjes. Astrid was in één huisje met 4 deelnemers en Silvia zat in het andere huisje met 4 deelnemers. 

Eén deelnemer was al op tijd aanwezig en ging met Astrid boodschappen doen voor het avondeten. Ook twee andere meiden waren er op tijd; zij vermaakten zich in de middag met knutselen en spelletjes spelen. Rond 6 uur was iedereen in de huisjes, waren de bedden opgemaakt en kon er worden gegeten. Marieke schoof aan bij Silvia om onder andere een aantal begeleidingsplannen te maken met de deelnemers. Bij Astrid werd er wraps met gebakken kip gemaakt en bij Silvia werd er soep met worst en broodjes gegeten.

Na het eten was het tijd voor telefoontijd en daarna vierden we feest, want Marieke was jarig! Ze had heerlijke speculaas kruidcake voor ons meegenomen en we vierden een gezellig feestje in het huisje van Astrid. Na het feest was het in het huisje van Silvia al tijd om te gaan slapen. Bij Astrid werd nog een stukje van de Masked Singer gekeken en ging ook iedereen daar het bed in. 

Precisiestrooien | Shilo

Zaterdag
Zaterdagochtend was het uitslaap-tijd, want we hoefden niet heel vroeg op pad. Bij Silvia werd er rond 9 uur ontbeten, bij Astrid wat later. Ondanks de kou, besloten we na het ontbijt en telefoontijd, naar de speeltuin te gaan. Hier sprongen we op de trampo, voerden de dieren en reden op de skelter.

Ondertussen bleef Astrid met een deelnemer bij het huisje. Die deelnemer moest ‘werken’ en kon daarom niet mee naar de speeltuin. Toen iedereen koud geworden was, gingen we terug naar het huisje van Silvia waar we warm werden. Opeens belde Astrid en was er paniek, want er was een Piet en die wilde graag met de groep iets ondernemen! Al snel kwamen Piet Pedro en Piet Astrid het huisje binnen en begon het feest! We werden uitgenodigd om mee te gaan naar de gymzaal voor Pietengym en opgetogen sprongen we allemaal in de auto, op weg naar Apeldoorn!

Daar aangekomen hadden de Pieten een hele leuke middag voor ons in petto. We deden allerlei spellen, liepen een parcourtje, deden wedstrijdjes en lieten zien dat we echt wel allemaal Pieten konden worden! We hadden vooral veel plezier met elkaar.

Pietengym | Shilo

Na de Pietengym ging Silvia met haar groep boodschappen doen, terwijl Astrid en haar groep vast lekker gingen douchen! Daarna ging de tv aan, want er werd voetbal gekeken. We hadden een gezellige tijd met elkaar, waarin er ook veel uitleg over de spelregels werd gegeven. Leuk om te zien hoeveel sommigen er vanaf weten.

Pakjesavond 2 | ShiloHelemaal klaar voor pakjesavond

Na een lekkere maaltijd van patat met groente en vlees, was het rond 19 uur zover, we vierden pakjesavond! Er was een grote zak met cadeautjes en we speelden een leuk spel om de cadeautjes te verdelen. De eerste ronde gooiden we met een dobbelsteen. Als je 6 gooide, moest je een pietenbroek aan en pietenmuts op en dan mocht je een cadeautje pakken. In de tussentijd gooide de rest van de groep door en als daar iemand 6 gooide, dan moest die de pietenbroek aan en pietenmuts op. Dit gaf heel veel gelach, geschreeuw en plezier! Na de eerste ronde speelden we een Sint-bingo en waren alle cadeautjes verdeeld. Wat hadden we een gezellige avond! De dag vroeg wel veel van de kinderen, na de bingo vroegen de eersten of ze naar bed mochten. We gingen allemaal lekker slapen! 

Pakjesavond | Shilo

Zondag 
Zondagochtend sliepen we allemaal wat langer en hadden we rustig de tijd voor een ontbijtje. De één bakte pannenkoeken en de ander bakte eitjes. Het huisje van Silvia moest om 12 uur opgeruimd zijn, dus daar werd lekker opgeruimd na het ontbijt. De huisjes waren al snel schoon. Wat een snelle werkers! Nadat alles was opgeruimd, gingen we naar één huisje, waar we telefoontijd hadden of spelletjes speelden. Daarna gingen we lekker het bos in. We wandelden, klommen en haalden lekker een frisse neus! Bij terugkomst lekkere warme chocomelk en de lunch, heerlijk. Daarna was het tijd voor Rio 2. Na de film sloten we het huisje af en gingen snel naar voren, waar de ouders al stonden te wachten. We hadden een heel gezellig, geslaagd weekend!

Boswandeling 2 | Shilo

Pietengym 3 | Shilo
Pietengym 4 | Shilo
Pakjesavond 3 | Shilo
Boswandeling 1 | Shilo

Lees meer

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 maart 2023

Ben je wel eens gaan glowgolven? Of heb je geen idee wat dat is? Op de zaterdag gingen we dat samen doen als groep. Benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees en kijk mee met het (foto)verslag van dit weekend.

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 maart 2023

Tijdens dit weekend stond voor een groot deel de sneeuw centraal. Een lekker pak sneeuw is natuurlijk altijd leuk en zorgt ervoor dat we ons goed konden vermaken. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 februari 2023

We hebben weer een topweekend gehad met z’n allen! We hoeven ons nooit te vervelen samen. We zijn onder andere wezen zwemmen. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 februari 2023

Veel gezelschapsspellen maar ook lekker even springen in het trampolinepark. Dat en nog veel meer hebben we dit weekend gedaan. Lees en kijk mee met dit (foto)verslag.