Shilo weekendopvang 7-9 oktober 2022

We hadden 3 huisjes bezet op de Jagerstee dit weekend. Het werd een druk, maar heel gezellig weekend. Lees en kijk mee met dit verslag!

Handje drukken trampoline | Shilo

Vrijdag
Vrijdag zijn we gestart bij de huisjes, dit weekend waren er 3 groepen! Vanaf 15 uur kwam iedereen aan op de Jagerstee en al snel werden in alle huisjes de bedden opgemaakt, tassen uitgepakt en wat gedronken. Voor sommigen begint hier al het eerste moment dat ze wat nieuws leren, want hoe maak je eigenlijk een bed op? En hoe zorg je ervoor dat je dekbed goed in de hoes zit? 
Nadat de meesten waren gearriveerd, besloten we naar voren te gaan. We speelden in de speeltuin, gleden van de glijbaan en sprongen op het springkussen. Ondertussen druppelden de laatste deelnemers binnen en rond 17.30u waren we allemaal weer terug bij het huisje.
We hoefden niet uitgebreid te koken, want Astrid had thuis al een lekkere pan macaroni voor ons klaargemaakt. De één genoot hier wat meer van dan de ander, maar we hebben allemaal heerlijk gegeten!
In de avond besloten we nogmaals naar voren te gaan, waar er gezellig werd gekletst of verstoppertje in het donker werd gespeeld. We hadden veel plezier. Aan het eind van de avond werden er wat spelletjes gespeeld en kwam er al snel rust in de huisjes. Iedereen ging lekker slapen!

Zaterdag overdag
Zaterdagochtend werd iedereen rustig wakker en werd alles klaar gemaakt voor het ontbijt. In sommige huisjes was het al vroeg dag, in andere huisjes lag iedereen nog lekker op één oor. Rond 10 uur was in alle huisjes het ontbijt gestart. Lekkere warme broodjes of eitjes, er was genoeg keus voor iedereen!
We maakten ook lunchpakketjes, want rond 12 uur gingen we in de auto´s, op weg naar Apeldoorn.

Voordat we gingen werd er in de groepen gepuzzeld, spelletjes gedaan of nog even naar de speeltuin. De groep van Ruben had zelfs nog tijd om boodschappen te doen in de ochtend!

Rond 12 uur zat iedereen in de auto en reden we op weg naar Apeldoorn. We hadden een gymzaal gehuurd en konden daar heerlijk met elkaar spelen. Eerst bouwden we de zaal om voor een apenkooi en aan het eind van de middag speelden we nog verschillende potjes trefbal met elkaar. Wat een enthousiasme bij de kinderen! Voor sommige was dit een heerlijk uitje, anderen moesten soms wat angsten overwinnen of wat zin maken om mee te doen. Maar met elkaar hadden we een hele gezellige middag!

Gymzaal Apeldoorn Shilo | ShiloApenkooi

Op de terugweg reden we allemaal naar de Jagerstee. Na zo´n intensieve middag wilde iedereen wel even douchen! Silvia ging nog naar de supermarkt met twee deelnemers om boodschappen te doen voor de andere groepen. De andere kinderen gingen lekker douchen en er was tijd voor ontspanning.
Daarna werd er in alle groepen gekookt. Er werden pizza´s gemaakt, aardappeltjes gebakken en zelfs nog een taart in elkaar gezet! Eén deelnemer was namelijk jarig geweest en zij ging dit in de avond met de groep vieren. 

Na het eten was er tijd om nog even naar de speeltuin te gaan en bij de jongste groep ging al snel de film aan. Terwijl deze groep helemaal in de film verdiept was, werd er feest gevierd en een film gekeken met de andere huisjes samen. Aan het eind van de avond was iedereen moe en konden we lekker slapen!

Filmpje kijken | ShiloFilmpje kijken onder de dekens: lekker hoor!

Zondag 
Zondagochtend was het in het huisje van Silvia al vroeg dag en werd er besloten om een vroege boswandeling te maken. Na wat gekreun en gesteun kwam iedereen in beweging en liepen we rond half 8 in het bos. De andere groepen lagen nog heerlijk te slapen en te genieten van hun warme bedje.
Weer zaten we rond 10 uur aan het ontbijt. Zondag is altijd de dag van het opruimen, dus na het ontbijt werden de huisjes netjes gemaakt, alle vieze sokken onder bedden vandaan gevist en zorgden we er met elkaar voor dat er weer nieuwe gasten in de huisjes konden komen. 
Rond half 1 waren we voor, waar we telefoontijd hadden of nog even in de speeltuin speelden. Na de lunch hebben we uitleg gekregen over Levend Stratego, waarna we op weg gingen naar het bos. 
Hier werd fanatiek gestreden om de vlag en was er veel plezier bij alle deelnemers! Nadat de oranje vlag als eerst gevonden was, werd het tijd om terug te gaan naar de speeltuin. Al snel waren de eerste ouders hier en namen we afscheid van de kinderen. Wat een gezellig weekend was het! 

Wild spotten in bos | ShiloZou er nog wat te zien zijn??

Boomstam lopen in bos | Shilo
Spelletje op de grond | Shilo
Lekker ontbijtje | Shilo

Lees meer

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 maart 2023

Ben je wel eens gaan glowgolven? Of heb je geen idee wat dat is? Op de zaterdag gingen we dat samen doen als groep. Benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees en kijk mee met het (foto)verslag van dit weekend.

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 maart 2023

Tijdens dit weekend stond voor een groot deel de sneeuw centraal. Een lekker pak sneeuw is natuurlijk altijd leuk en zorgt ervoor dat we ons goed konden vermaken. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 17-19 februari 2023

We hebben weer een topweekend gehad met z’n allen! We hoeven ons nooit te vervelen samen. We zijn onder andere wezen zwemmen. Lees en kijk je mee met dit (foto)verslag?

Weekendopvang

Shilo weekendopvang 10-12 februari 2023

Veel gezelschapsspellen maar ook lekker even springen in het trampolinepark. Dat en nog veel meer hebben we dit weekend gedaan. Lees en kijk mee met dit (foto)verslag.